'Het wetboek als wapen gebruiken'

16 september 2009

Kathalijne Buitenweg voorzitter

Voormalig Europarlementariƫr Kathalijne Buitenweg is per vandaag aangetreden als voorzitter van de Stichting Proefprocessenfonds Clara Wichmann. Buitenweg volgt daarmee Hester Jansen op die sinds 2004 het voorzitterschap vervulde.

Kathalijne Buitenweg heeft zich voor GroenLinks in het Europees Parlement sterk gemaakt voor vrouwenrechten en werkte mee aan Europese anti-discriminatiewetgeving.
"Ik ben er trots op voorzitter te worden van het Clara Wichmann Fonds. Het is een logisch vervolg op het werk dat ik in het Europees Parlement deed. Daar zat ik in de justitiecommissie, nu ga ik opnieuw het recht inzetten om de positie van vrouwen te verbeteren. Ik kan het gewoon niet vatten dat vrouwen nog steeds achtergesteld worden, en ik kan me heel kwaad maken dat mensen zeggen dat de achterstelling van vrouwen een langdurig proces is. Het mag allemaal best wat sneller."

De komende periode staan er interessante juridische zaken op stapel. Zo wordt binnenkort eindelijk de uitspraak van de Hoge Raad in de SGP-zaak verwacht. Ook het hoger beroep in de zaak om borstkankeronderzoek voor oudere vrouwen nadert zijn ontknoping.

Afbeelding: