Fonds tevreden met lijsttrekkerschap SGP Lilian Janse

26 augustus 2013

Vandaag werd bekend dat Lilian Janse door de kiesvereniging van de SGP in Vlissingen is gekozen als kandidaat-lijsttrekker op de lijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het proefprocessenfonds Clara Wichmann is verheugd. 

Voorzitter van het fonds, Anniek de Ruijter: ‘De uitspraak van de Hoge Raad tegen de Staat bestendigde enkel een recht dat er altijd al was, namelijk dat vrouwen net als mannen een passief kiesrecht hebben. De politieke en maatschappelijke drang om gebruik te maken van dit recht komt uiteindelijk vanuit de SGP vrouwen zelf.’ In dat licht heeft Lilian Janse haar lijsttrekkerschap enkel aan eigen doorzettingsvermogen en lef te danken.

Tom Barkhuysen, advocaat van Stibbe voor het fonds: ‘Het is goed te zien dat een vrouw bij de SGP ook daadwerkelijk het passief kiesrecht kan uitoefenen op basis van de wijzigingen die de SGP in haar beginselprogramma en reglementen heeft doorgevoerd naar aanleiding van de gevoerde rechtszaken. Hopelijk wordt dit beeld bevestigd in andere plaatsen en op landelijk niveau, de reactie van de landelijke SGP voorzitter is echter helaas nog afhoudend.’