Conferentie: De problematiek rondom studerende moeders en zwangere studenten.

2 november 2016

Op donderdag 17 november organiseert de Vereniging Vrouw en Recht in Utrecht een conferentie over de problematiek rondom studerende moeders en zwangere studenten.
Het Proefprocessenfonds Clara Wichmann maakt deel uit van de coalitie die deze problematiek onder andere heeft aangekaart bij Minister Bussemaker.

 

In het onderwijs ontbreken de randvoorwaarden om studie en zorg met elkaar te kunnen combineren. Zo heeft een zwangere student wettelijk gezien geen recht op bijvoorbeeld zwangerschapsverlof. Met name vrouwen lopen hierdoor onnodige vertraging op en het uitvalpercentage op het MBO en HBO is schrikbarend hoog.

Programma: Don 17 nov | 15.00 - 18.00 | Oude Gracht 36, Utrecht
Tijdens onze VVR-conferentie ‘Problematiek rondom studerende moeders en zwangere studenten’ laten diverse professionals als Leo Klijn (arbeidsrechtadvocaat), Annemieke de Jong (Stichting Steunpunt studerende moeders) en wetenschapper Anja Eleveld hun licht schijnen op dit veelzijdige onderwerp. Anja Eleveld deed samen met anderen onderzoek op hogescholen, universiteiten en het MBO naar het onderwerp ‘Student en Zwanger‘. 

De conferentie wordt afgesloten met een interessante paneldiscussie tussen de sprekers, aangevuld met o.a. Merel Hendrickx van PILP NJCM. Het dagvoorzitterschap is in handen van Lauren Smits.


Voor aanmelden en meer informatie: kijk op de website van de Vereniging van Vrouw en Recht