Bodemprocedure tegen Bravis ziekenhuis vanwege naar huis sturen zwangere vrouw

25 april 2018

Clara Wichman en Geboortebeweging zetten zaak door voor zelfbeschikkingsrecht zwangere in het ziekenhuis. Clara Wichmann en de Geboortebeweging starten samen met verloskundige Pauline Doedens een bodemprocedure tegen het Bravis Ziekenhuis in Rozendaal.

Zelfstandigen en 'de WIEG'

20 maart 2018

Volgens het Clara Wichmann fonds horen alle gezinnen in Nederland te profiteren van de nieuwe geboorteregeling. Dus óók de partners die als zelfstandigen werken hebben recht op een betere werk-zorg balans.

Rechter stuurt zwangere met verhoogd risico naar huis

9 maart 2018

Clara Wichman en de Geboortebeweging zijn geschokt door het besluit van de rechter om de wens van een hoogzwangere vrouw om in het Bravis ziekenhuis met haar eigen verloskundige te bevallen, niet in te willigen.

Zwangere zelfstandigen kunnen compensatie aanvragen

8 maart 2018

€5.600 compensatie voor vrouwelijke zzp'ers kan vanaf 15 mei 2018 worden aangevraagd

Rechtszitting op 8 maart, Internationale Vrouwendag!

4 maart 2018

Vrouwenorganisaties voeren rechtszaak tegen Bravis ziekenhuis voor schending van mensenrechten geboortezorg
 

Wetsvoorstel afbreking vroege zwangerschap via huisarts goede stap voorwaarts

22 februari 2018

GroenLinks en PvdA kondigden gisteren aan een wetsvoorstel voor te bereiden waarmee het ook voor huisartsen mogelijk wordt met een pil een zwangerschap tot 9 weken af te breken. Vrouwen die ongewenst zwanger zijn hebben dan naast een abortuskliniek of ziekenhuis de keuze om hiervoor naar hun huisarts te gaan. Een goede zaak, omdat hierdoor voor veel vrouwen drempels worden weggenomen in de keuze om een zwangerschap af te breken.

Clara Wichmann steunt met petitie het wetsvoorstel voor de abortuspil bij de huisarts

21 februari 2018

Het Clara Wichmann fonds wil vrouwen toegang geven tot de abortuspil via de huisarts. Hiervoor is een petitie gestart, die breed wordt ondersteund. Eerder was het fonds al een burgerinitiatief begonnen die heeft geleid tot een wetsvoorstel van Groenlinks en PvdA. In het wetvoorstel wordt de afbreking van een vroege zwangerschap met een abortuspil uitgezonderd van strafbaarstelling en komt daarmee bij de huisarts beschikbaar.

Update Zwangere zelfstandigen 2004-2008

14 februari 2018

Helaas is nog steeds niet duidelijk wanneer de beoogde compensatieregeling voor zwangere zelfstandigen van kracht wordt. Het laatste nieuws over deze kwestie is te lezen in de nieuwsbrief van het Meldpunt Zwangere Zelfstandigen.
Lees de nieuwsbrief hier.

Zwangere Zelfstandigen in Een Vandaag

7 februari 2018

Op maandag 5 februari was er een item in Een Vandaag over de 20.000 Zwangere zelfstandigen die nog steeds wachten op een zwangerschapsuitkering.


Kijk hier het item terug

Pagina's

Subscribe to Clara wichmann RSS