Machteld Claessens wint Legal Woman Upcoming Talent verkiezing

9 december 2015

Ons bestuurslid Machteld Claessens is de winnaar van de Legal Woman, Upcoming Talent 2015 verkiezing!
De verkiezing vond dinsdag 7 december plaats. Machteld is gekozen na een nominatieronde, een juryselectie en een openbare stemmingsronde. Mr Petra Zijp is gekozen tot Legal Woman of the year 2015. Legal Woman is platform voor vrouwelijke juristen. Lees meer over de verkiezing op de website van Legal Woman.

Profiel Machteld
Machteld is ruim vijf jaar advocaat-medewerker bij de Praktijkgroep Bestuursrecht van Stibbe op het terrein van het algemeen bestuursrecht en het onderwijsrecht. Ondanks haar relatief jonge leeftijd opereert zij hier met groot gezag en effectiviteit en combineert zij stevige theoretische kennis met een heel goed gevoel voor praktisch haalbare oplossingen, hetgeen des te knapper is omdat het bestuursrecht en onderwijsrecht bij uitstek rechtsgebieden zijn waar politiek-bestuurlijke krachten een belangrijke rol spelen. Dit wordt ook door de ‘buitenwereld’ erkend. Zo kreeg zij een vermelding in de Chambers en weten cliënten de weg naar haar heel goed te vinden als zij met complexe problemen worstelen.

Verder is Machteld een veelgevraagd auteur in wetenschappelijke tijdschriften. Machteld vindt dat het recht ten dienste moet staan van een rechtvaardige samenleving en brengt dit ook in de praktijk. Zo is zij is een actief lid van de Stibbe Pro Bono Commissie en het bestuur van het Clara Wichman Proefprocessenfonds, beide in het leven geroepen om de ontwikkeling van het recht en daarmee de samenleving te stimuleren

Afbeelding: