Gezondheidsrecht

Rechtbank discrimineert vrouw bij letselschadevergoeding

Het Proefprocessenfonds Clara Wichmann steunt een jeugdig verkeersslachtoffer in het aanvechten van een vonnis van de rechtbank Den Haag. De rechtbank maakt in haar vonnis een verboden onderscheid naar geslacht bij het vaststellen van de letselschadevergoeding.

Veiligheid van borstimplantaten

Het gebruik van siliconen borstimplantaten met het merk PIP - maar ook van andere merken - leiden met enige regelmaat tot (ernstige) gezondheidsklachten bij vrouwen. Uit recent onderzoek van het VU Medisch Centrum blijkt dat er een verband bestaat tussen die gezondheidsklachten en de bij de vrouwen geplaatste siliconen borstimplantaten.

Naleving WIA

Bij de herstelperiode van het borstkanker moet een verzekeringsarts rekening houden met de persoonlijke klachten van patiƫnt. Dit gebeurt lang niet altijd terwijl het wel staat voorgeschreven in het protocol. Het fonds ondersteunt deze zaak om naleving van het protocol te verzekeren.

Borstkanker-screening voor vrouwen van 75+

De overheid onthoudt vrouwen van 75+ de mogelijkheid van preventief onderzoek naar borstkanker. Op dit moment sterven jaarlijks enkele honderden oudere vrouwen onnodig aan uitgezaaideborstkanker. Het Proefprocessenfonds Clara Wichmann is van mening dat deze groep vrouwenniet langer uitgesloten mogen worden van deelname aan het bevolkingsonderzoek.

Subscribe to RSS - Gezondheidsrecht