Vacature: Juridisch-Projectleider

Gezocht: Juridisch Projectleider voor vrouwen die financieel kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt – Alliantie Samen Werkt Het!

Wil jij je graag inzetten voor vrouwenrechten? En wil je bijdragen aan de positie van vrouwen die financieel kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt, vanwege een slechte startpositie of vanwege werk-zorgtaken? Ben je een arbeidsrecht jurist (of jurist met veel kennis van arbeidsrecht) en kan je een project leiden?

Bureau Clara Wichmann

Bureau Clara Wichmann (BCW) is een feministische organisatie die al jaren juridische processen ondersteunt en voert om de rechtspositie van vrouwen te verbeteren. Daarnaast doet BCW aan onderzoek (seksisme in reclame); geven we advies over wet- en regelgeving (zoals een vrouwvriendelijke abortuswet) en doen we aan lobby, bijvoorbeeld door ons in te zetten voor het recht op onderwijs van studerende moeders.

Alliantie Samen Werkt Het!

BCW maakt deel uit van de Alliantie Samen Werkt Het!, een samenwerkingsverband van Movisie, de Nederlandse Vrouwen Raad, WO=MEN, WOMEN Inc. en het ministerie van OCW. Deze alliantie streeft naar een maatschappij waarin mannen en vrouwen de mogelijkheden hebben én benutten voor het combineren van betaald werk en onbetaalde zorg. Daarbij richt de alliantie zich specifiek op financieel kwetsbare vrouwen. BCW heeft binnen deze alliantie de specifieke taak om juridisch onderzoek te doen en expertmeetings te organiseren waaruit adviezen voor wetgeving en beleid voortkomen.

Vacature

Voor het coördineren van onderzoek, expertmeetings en uitvoeren van een juridisch spreekuur, dat vooral digitaal toegankelijk is, zoekt BCW een projectleider voor 16-24 uur per week  voor een periode van 4 jaar. De looptijd van de alliantie is 4 jaar (2018 t/m 2022).

De projectleider is inhoudelijk en budgetverantwoordelijk voor alle activiteiten van BCW binnen de alliantie en de ontwikkeling en uitvoering van gezamenlijke activiteiten op het gebied van lobby en onderzoek. Hij/zij heeft de dagelijkse leiding en legt verantwoording af aan de directeur van BCW.

Functie-eisen

Deze functie eisen zijn een pré:

  • Afgeronde juridische opleiding
  • Liefst 4 jaar ervaring met projectleiding (urenmanagment, budgetbeheer)
  • Kennis arbeidsrecht en/of sociaal zekerheidsrecht
  • Een relevant netwerk

Wat voor persoon

  • Snel kunnen schakelen (er gebeurt nogal wat in zo’n alliantie)
  • Zowel zelfstandig als in een team kunnen werken, samenwerken
  • Analytisch en creatief
  • Geen 9 – 5 mentaliteit

Wat wij bieden

Tijdelijk werk in een klein en enthousiast team (4 mensen) dat veel doet en snel zaken oppakt. En dat allemaal in een organisatie die ambitieus is en veel ruimte voor persoonlijk initiatief laat.

Start van het project is bij voorkeur per 1 december 2018. Salarisindicatie is € 3.500 – € 4.000 bruto op fulltime basis (afhankelijk van ervaring).

Uw motivatie en CV ontvangen wij graag voor 15 november 2018, op info@clara-wichmann.nl

BCW werkt tijdelijk vanuit de Universiteit van Amsterdam op de Roeterseilandcampus. Per 1 januari 2019 we naar een andere locatie in Amsterdam in de buurt van de Roeterseilandcampus.

Meer informatie

Voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met jkruseman@clara-wichmann.nl.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.